Csiki Pince


cimke

A tramini jellegzetes illatával fogja meg az embereket. Ízvilága, zamata kellemes érzés a szájban. A száraz traminit, hölgyek és urak egyaránt fogyasztják. A színe aranysárga, tiszta tükrös bor. Ajánlani tudjuk szárnyas, vadszárnyas, hal és fehérhúsokhoz. Ha valaki beszélgetés közben szeretne kortyolni arra tökéletes ez a bor, 10-12°C hűtve adja vissza igazi ízeit.


cimke

Színben és illatban megegyezik a száraz testvérével. Ebben a borban több a szabadcukor ezért válik ez édesebbé. Édessége miatt a hölgyek egyik kedvenc bora, de azért az édesszájú urak is kedvelik. Ez a bor a száraz változattal szemben nem húsételekhez hanem desszertek mellé ajánlott. A hűtőből kivéve 10-12°C fogyasszuk.


cimke

A rosé borunk kékfrankos szőlőből készül, ezáltal a fajtára jellemző fűszeresség és gyümölcsösség párosul a roséra jellemző frissességgel. Nyári melegben különösen üdítő tud lenni egy pohár rosé, mert aperitifként fogyasztása 7-9 °C hűtve, egyébként 8-11 °C ajánlott. Aki szereti, friss üdítő fröccsöt is készíthet belőle.


cimke

Az elnevezés a kékoportó bort takarja. Ez a bor a villányi vidéken vált önállóan ismerté és kedvelt fajtává. A bor nagyon lágy szép telt vörös színű, a pohár oldalán szép koronát hagy. Szárnyas vagy marhasülttel, borjúpaprikással vagy akár halászlével is tökéletesen harmonizál. A húsvéti időszakban sonkák pompás kiegészítője. Fogyasztása 16°C körüli hőmérsékleten ajánlott.


cimke

A Levente cuvée borunk két fajtából van házasítva, név szerint: Portugieser, Kékfrankos. Az összetevő szőlőktulajdonsága tükröződik ebben a borban. Igazi sötét vörös színű, testes, savakban gazdag vörösbort kaptunk. Vadételekkel, báránysültekkel, belsőségekből készült ételekkel vagy vadasan elkészített húsokkal, de akár füstölt sajtokkal is jól harmonizál. Az igazi tulajdonságai 16-18°C közötti hőfokon teljesednek ki.


cimke

Ez a Cabernet sauvignon 2013-es évjáratú enyhén barrigueolt vörösbor. Igazán testes mély vörös színű magas csersavtartalmú, közepes sav és alkoholtartalmú minőségi vörösbor. A 4-8 évig érlett Cabernet borok a legfinomabbak. Magas csersavtartalma miatt kiváló társa a vadpörkölteknek, sült marhahúsoknak a kemény és penészes sajtoknak. Mivel enyhén barrigueolt ezért 18-20°C között ajánlott a fogyasztása.