Boraink


cimke

A tramini jellegzetes illatával fogja meg az embereket. Ízvilága, zamata kellemes érzés a szájban. A száraz traminit, hölgyek és urak egyaránt fogyasztják. A színe aranysárga, tiszta tükrös bor. Ajánlani tudjuk szárnyas, vadszárnyas, hal és fehérhúsokhoz. Ha valaki beszélgetés közben szeretne kortyolni arra tökéletes ez a bor, 10-12°C hűtve adja vissza igazi ízeit.

cimke

Színben és illatban megegyezik a száraz testvérével. Ebben a borban több a szabadcukor ezért válik ez édesebbé. Édessége miatt a hölgyek egyik kedvenc bora, de azért az édesszájú urak is kedvelik. Ez a bor a száraz változattal szemben nem húsételekhez hanem desszertek mellé ajánlott. A hűtőből kivéve 10-12°C fogyasszuk.

cimke

A rosé borunk kékfrankos szőlőből készül, ezáltal a fajtára jellemző fűszeresség és gyümölcsösség párosul a roséra jellemző frissességgel. Nyári melegben különösen üdítő tud lenni egy pohár rosé, mert aperitifként fogyasztása 7-9 °C hűtve, egyébként 8-11 °C ajánlott. Aki szereti, friss üdítő fröccsöt is készíthet belőle.

cimke

Az elnevezés a kékoportó bort takarja. Ez a bor a villányi vidéken vált önállóan ismerté és kedvelt fajtává. A bor nagyon lágy szép telt vörös színű, a pohár oldalán szép koronát hagy. Szárnyas vagy marhasülttel, borjúpaprikással vagy akár halászlével is tökéletesen harmonizál. A húsvéti időszakban sonkák pompás kiegészítője. Fogyasztása 16°C körüli hőmérsékleten ajánlott.

cimke

A Levente cuvée borunk két fajtából van házasítva, név szerint: Portugieser, Kékfrankos. Az összetevő szőlők tulajdonsága tükröződik ebben a borban. Igazi sötét vörös színű, testes, savakban gazdag vörösbort kaptunk. Vadételekkel, báránysültekkel, belsőségekből készült ételekkel vagy vadasan elkészített húsokkal, de akár füstölt sajtokkal is jól harmonizál. Az igazi tulajdonságai 16-18°C közötti hőfokon teljesednek ki.

cimke

A Cabernet Frant a Cabernet Sauvignon kistestvérének tekintik, mert sok közös jellemzőt mutat. Testes, mélyvörös színű minőségi száraz vörösbor. Közepes sav és alkoholtartalom jellemzi. Csersavassága miatt sült vöröshűsokhoz, valamint vadételekhez, de kolbászokhoz és más disznóságokhoz is kiváló. Igazi ízeit 18-20°C fokon adja vissza.

cimke

Ez a Cabernet sauvignon 2013-es évjáratú enyhén barrigueolt vörösbor. Igazán testes mélyvörös színű magas csersavtartalmú, közepes sav és alkoholtartalmú minőségi vörösbor. A 4-8 évig érlett Cabernet borok a legfinomabbak. Magas csersavtartalma miatt kiváló társa a vadpörkölteknek, sült marhahúsoknak a kemény és penészes sajtoknak. Mivel enyhén barrigueolt ezért 18-20°C között ajánlott a fogyasztása.