Boraink


cimke

Zöldes, halványsárga színű muskotályos jellegű bor. Lágy karaktere, frissesége,gyümölcsössége méltó kísérője salátáknak, tésztáknak és fehér húsoknak.

cimke

Színben és illatban megegyezik a száraz testvérével. Ebben a borban több a szabadcukor ezért válik ez édesebbé. Édessége miatt a hölgyek egyik kedvenc bora, de azért az édesszájú urak is kedvelik. Ez a bor a száraz változattal szemben nem húsételekhez hanem desszertek mellé ajánlott. A hűtőből kivéve 10-12°C fogyasszuk.

cimke

A rosé borunk kékfrankos szőlőből készül, ezáltal a fajtára jellemző fűszeresség és gyümölcsösség párosul a roséra jellemző frissességgel. Nyári melegben különösen üdítő tud lenni egy pohár rosé, mert aperitifként fogyasztása 7-9 °C hűtve, egyébként 8-11 °C ajánlott. Aki szereti, friss üdítő fröccsöt is készíthet belőle.

cimke

Siller borunk Portugieser szőlőből készítjük. A bor átmenet a gyümölcsös rozé és a vörös Porugieser bor között. Mind két bor jellegzeteségei megtalálható benne. Fogyasztás hűtve, tisztán vagy fröccsben ajánlott.

cimke

Az elnevezés a kékoportó bort takarja. Ez a bor a villányi vidéken vált önállóan ismerté és kedvelt fajtává. A bor nagyon lágy szép telt vörös színű, a pohár oldalán szép koronát hagy. Szárnyas vagy marhasülttel, borjúpaprikással vagy akár halászlével is tökéletesen harmonizál. A húsvéti időszakban sonkák pompás kiegészítője. Fogyasztása 16°C körüli hőmérsékleten ajánlott.

cimke

A Levente cuvée borunk két fajtából van házasítva, név szerint: Portugieser, Kékfrankos. Az összetevő szőlők tulajdonsága tükröződik ebben a borban. Igazi sötét vörös színű, testes, savakban gazdag vörösbort kaptunk. Vadételekkel, báránysültekkel, belsőségekből készült ételekkel vagy vadasan elkészített húsokkal, de akár füstölt sajtokkal is jól harmonizál. Az igazi tulajdonságai 16-18°C közötti hőfokon teljesednek ki.

cimke

Ez a Cabernet sauvignon 2014-es évjáratú enyhén barrigueolt vörösbor. Igazán testes mélyvörös színű magas csersavtartalmú, közepes sav és alkoholtartalmú minőségi vörösbor. A 4-8 évig érlett Cabernet borok a legfinomabbak. Magas csersavtartalma miatt kiváló társa a vadpörkölteknek, sült marhahúsoknak a kemény és penészes sajtoknak. Mivel enyhén barrigueolt ezért 18-20°C között ajánlott a fogyasztása.